It all about ChikaRoka...

Followers

Tuesday, 20 September 2011

kes fobia dgn si kura2...

ehe...sya sebenarnya fobia dengan kura2...nisemua gara2 d'gigit kura2...dah la dekat perut lgi 2...aha...tapi 2 time kecik-kecik dlu la..ehe...sampai skrang pun sya still takut fobia dengan kura2 lgi...entah sampai bila saya akan fobia dengan kura2 2..kalau x d'sebab kan sya kena gigit time 2...xda saya fobia dengan kura2 samapi skrang....saya pun nak juga berjinak-jinak dengan kura2 2....tapi...hurrm....harap2 la ada suatu masa nanti saya dapat berbaik2 semula dengan kura2...ehe...harap2 la...dah la time hari sabtu minggu lepas..my sis cabar saya mandikan si pinka(kura2)...sya berjaya mandikan dia..tapi nak pegang si kura2 2 x berani...aha...lawak btl....bising2 lgi pagi tadi gara2 mandi kan kura2...samapi skrang masih x dpt b'jinak2 dgn si pinka(kura2)...aha...still fobia...aha

Friday, 16 September 2011

pertemuan antara..........

hye all the blogger.....
today i wanna share u all about me and him....ehe....
ermmm....first time jumpa masa 2 time dkt skolah....mula2....dia ni blh la dikatakan x berapa suka dgn sya....d'sbbkan my personality....tapi..saya sikit pun x kisah dia suka sya or x...sbb sya pun bkn nya suka dgn dia pun dlu...huahuahua....n then...time 2nd year bru la sya n dia start rapat....saya pelik juga knpa dia tiba2 pula rapat....sya pun start juga la rapat...lgi pun..time 2..sya juz anggap dia sbg kwn biasa sja....kadang2 dia ni ada la juga menyakit kan hati.....suka cari psl juga la bdk 2...tapi kan....best la juga dpt kwn mcm dia 2...aha...kadang kala ada la juga kmi 2 bergaduh...sampai xnk b'tegur 1 bln org 2 minggu mcm 2 la...aha..n then...masuk 3rd year....thn ni la 2...ehe...sya x la berapa sangat rapat dgn dia lgi....d'sbb kan byk mslh antara sya n dia....kadang2 pun dkt skolah jarang kmi dua b'tegur....sya ni jenis org yg x suka tegur org dlu...kalau org tegur saya..bru la sya tegur blk...ehe....tapi...sampai skrang la sya still b'kwn dgn dia....ehe....okey la...that all i wanna share 2 u all today....bubye.... ^________^

n____n (AliciaAnysiaAlickaAlic) n____n

If i die young..


If I die young, bury me in satin
Lay me down on a, bed of roses
Sink me in the river, at dawn
Send me away with the words of a love song

Lord make me a rainbow, I'll shine down on my mother
She'll know I'm safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain't always what you think it ought to be, no
Ain't even grey, but she buries her baby

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

And I'll be wearing white, when I come into your kingdom
I'm as green as the ring on my little cold finger,
I've never known the lovin' of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand,
There's a boy here in town who says he'll love me forever,
Who would have thought forever could be severed by

The sharp knife of a short life, well,
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no, I'll sell them for a dollar
They're worth so much more after I'm a goner
And maybe then you'll hear the words I been singin'
Funny when you're dead how people start listenin'

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep 'em in your pocket
Save them for a time when you're really gonna need them, oh

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls 



<3 AliciaAnysiaAlic <3

Sunday, 11 September 2011

Kasih YESUS

Tak mudah bagiku
Mencari kata mutiara
Seindah melodi
Yang dapat menyatakan
Kasih YESUS :angel:

Sejak ku kenal diri Mu Tuhan
Sluruh hidupku berubah
Kasih YESUS
Menghidupkan ku….

Dulu aku hidup di masa lalu
Di bawah baying-bayang maut
Tak ada masa depan
Smua jalan tertutup

Tapi Kau membawa aku kembali
Sejak kelahiran Mu di Betlehem
Sampai penderitaan Mu di jalan Via Delarosa
Hingga penyaliban di bukit Golgota
Sampai Kebangkitan…..
Kenaikan dan Turunnya ROH KUDUS
Hingga finisnya yakni
Kedatangan ke dua kali
Di awan-awan….
Sbagai HAKIM…

Inilah Kasih YESUS
Meski Dia tahu
Dari catatan sejarahku
Aku bukanlah yang terbaik

Bertahun-tahun ku yakini diriku
Dengan bersaat teduh…
Dengan puji-pujian kepada Mu…
Aku hanya pusatkan jiwaku pada Mu…
Kekasih Jiwaku…
Aku tetap percaya pada Kasih YESUS

Kasih YESUS…
Memberi diriku sebuah alasan
Untuk bangkit kembali…
Dan Bersukacita Slalu karena Kasih-Nya
Haleluya….Amen...

Bagaimana Dengan Mereka???

Oh,Betapa Indahnya
Hidup Kita Jalani
Tiada Waktu Terlewat
Tanpa Bahagia
Mari Lihat Keluar
Terkadang Kita Lupa
Kita Tak Sendiri
Menikmati Indahnya
Hidup Yang Di Berikan
Oleh Sang Pencpta

Bagaimana Dengan Mereka..
Yang Menjerit Karena Lapar
Yang Hidup Dari Belas Kasihan
Orang Sepeti Kita

Bagaimana Dengan Mereka
Yang Tak Punya Apa Apa
Apa Yang Telah Kita Buat
Karena Kita Menciptakan
Tuk Berbagi Hidup Dengan Mereka..

Friday, 9 September 2011

i can't believe it...

x sangka sya...tgk2 dah masuk 5 hari x msg dgn SI KURUS....hurm....dia pun x msg sya...kalau dia x msg sya...sya pun xkan msg dengan dia...saya tahu yg dia sembunyi kan sesuatu daripada sya....i know that...ermmm...rasa neves la pula utk bacaan esk depan2 org ramai...oh nooooo....plizz god.....give me strength..harap2 la sya x tersasul macam tadi..kalau x...adoi...x tau la apa yang akan terjadi....dah la ada SI KURUS juga esk....makin la saya neves esk.....arghhhh....rasa nak demam dah skrang....adoi.....that all 4 today..GOD BLESS U ALL ALWAYS....AMEN!!!!

^______^     n_____n
(AliciaAnysiaAlickaAlic)

Tuesday, 6 September 2011

kenangan yg t'indah..

aiya...sya sentiasa t'ingat kan kenangan-kenangan sya and geng2 seminar kanak-kanak dulu...saya berharap agar next year saya dapat bersama dengan geng2 seminar kanak-kanak 2 lagi...saya betul2 rindu kalau ingat kan lagi kenangan2 time seminar 2...kenangan yang paling saya x  dpt lupaka...time saya n SI KURUS bersama2...aha...ketawa bersama....bergurau bersama...dah la dua2 suka cari pasal sesama..aha...ingat lagi saya dia suruh saya ikat neck tie dia...ehe...saya harap dia x buka la neck tie yg sya buat dengan dia 2...aha...bkn main lagi dia suruh sya ikat neck tie...alasan dia..."saya x tau nak ikat neck tie....so kmu tlg saya ikat kan terus la....ehe.."aha...i still remember what did he say 2 me that time...aha...SI KECIK really3 miss with SI KURUS....hurm.....that all la i wanna 2 share to u all this day...gudnyte you all...GBU owez....

<3 SIKURUSSIKECIK <3                   <3AliciaAnysiaAlickaAlic <3

Friday, 2 September 2011

happy ^_________________^

Wah......happy betul minggu ni..hampir setiap hari dapat jumpa dgn dia...dah la dapat jalan2 sama2 lgi dengan SI KURUS 2..aha...kalau la setiap hari mcm minggu ni kan best..ehek....ermmm....rindu la dengan RALLY YOUTH.....i  miss CHRIS PADGETT and Fr.JOHN GERTH....best and lawak2 meka 2...aha...dah la minggu ni jln2 dekat parkson and imperial mall saja...rasa nak patah sja kaki jln2 dr imperial mall pergi ke parkson setiap hari..aha...next pula...i wanna join CYA and YOUTH RALLY also...ehe...x sabar rasa nya...lgu yang saya paling suka time YOUTH RALLY 2..."Your LOVE never fails , never give up, never runs out on me.....menyentuh betul lgu itu...ehe...ada skali time ddk dekat food court at imperial mall masa 2...SI KURUS datang pergi dekat dgn saya...n then dia tanya ada ear phone ka....tapi kazen saya bg hp saya dgn dia...2 la SI KURUS kata dengan dia...saya x minta hp alic...saya minta ear phone...sya apa lgi...ketawa la kena kazen saya 2...aha....byk betul crita saya time 2.....okey2 la....that all for today...bye you all....GBU owez...
<3 SI KURUS.....

<3 aliciaanysiaalickaalic... <3

Monday, 29 August 2011

Mengenal siapa orang tua kita yang sesungguhnya...



aku berdiri di sebuah jalan setapak yg gelap.
Pandanganku tertuju di kejauhan sana dengan senyuman yáng sudah tak asing lagi bagiku. Merékalah orang yang sangat aku hargai dan hormati, aku cintai dan akú sayangi…..
Ya.. mereka papa dan mamaku….
Dengan disertai senyuman, àku berjalan menghampiri mereká.
Seiring dengan langkahku, terlintas dibenakku atas apa yang telah mëreka lakukan pada hidupku selama ini.
mama yang telah mengandungku selama 9 bulan…
mama yang sedang memperjuangkan hidup dan matinya hingga aku dapat hadir ke dunia ini….
mama juga yg telah merawatku dengan penuh kasih kelembutan dan kasih sayang…
Papa yang telah mendidikku…
papa yang rela kerja banting tulang, ikhlas mengeluarkan keringat agar aku dapat menikmati hidup, Detik demi detik,hari demi hari, bahkan tahun demi tahun….
apakah yg dapat aku lakukan untuk membalas mereka ??
sering aku tutup kuping tak mau dengar nasehat mereka.
sering kali aku bohong untuk kepuasanku.
sering aku melawan mereka karena kenakalanku.
Sering aku membanting pintu di depan mereka jika mereka tidak mengabulkan keinginanku dan bahkan aku sering mengeluarkan kata kata kasar yg ngga’ pantas mereka dengar dari bibirku,
dasar cerewet, kuno, kolot, tapi apakah mereka memendam rasa dendam terhadapku?
TIDAK.. TIDAK sama sekali, mereka dapat tulus memaafkan kekhilafanku, mereka tetap menyayangiku di setiap hembusan nafas mereka, bahkan mereka tetap menyebut namaku di setiap doa-doa mereka hingga aku menjadi seperti sekarang ini…
Ya tuhan…
betapa durhakanya aku, tak sadarkah aku bahwa mereka begitu berarti dalam hidupku…
langkah-langkahku terhenti di depan papa dan mama ku dan kupandangi wajah mereka inci demi inci…
tubuh yang begitu indah kini mulai membungkuk,
rambut yang begitu hitam dulu kini mulai memutih dan kulit yang begitu kencang mulai keriput.
ku tatap mata mereka yang berbinar binar dan mulai meneteskan air mata haru..
bangga melihatku…
kucium tangan mereka, kupeluk mereka sambil berkata..
Papa… Mama..,
yang aku berikan sampai hari ini tidak akan cukup membalas apa yang papa dan mama berikan kepadaku.
terima kasih pa….
terima kasih ma…..
aku sayang papa dan mama hingga akhir hayatku…
Terima kasih….

feel so sad today.... :-(

semenjak CYA start...dia xda pun bgi khabar dengan saya...sedih betul rasa nya...dah 3 hari dia x msg sya...hurmmm.....saya msg dia...dia x reply....rindu betul2 saya dgn dia....dah la lama x jumpa...harap2 la dia ada join YOUTH RALLY esok...kalau dia x join juga...hurmmm..memang betul2 kecewa la sya...knpa la dia yang saya suka...knpa bknnya org lain...adoi...MISTAKE BETULLLLLLLLLLL.......hurmmm...cuba la saya x knl dgn SI KURUS masa 2....xda la juga sya jadi mcm ni...ish.....saya dah slh org....TIDAKKKKK.....cuba la SI KURUS 2 xda time seminar kanak2 n x kacau2 saya time seminar 2....xda la juga sya nak suka dengan dia....hurm.....BAGAIMANAKAH ini????saya x tau.....

Sunday, 21 August 2011

Si Kurus and Si Kecik

Hye you all....wah...setiap hari ahad mesti saya happy...tersangat happy..ehe..tadi..after Sunday School dapat jalan bersama si kurus...ehe...malu-malu la pula si kurus dengan si kecik ni..aha...tapi..Si Kecik rasa hari ni la hari yang paling Si Kecik happy...ehe.. sangka la pula dapat berjalan bersama2 dengan Si Kurus..hurm...kalau la setiap minggu macam ni kan best...ehe....hurm...cuba la Si Kurus itu banyak cakap tadi...ni ..malu-malu kucing la pula/Miak-miak Memew...ehe...next 2 weeks..xda la jumpa dengan Si Kurus...OH TIDAKKKKK....mesti rindu sangat3 dengan Si Kurus nanti...hurm...xpa2...sekejap sja rasa 2 minggu 2 nanti...ehe...ok la..that all for today...
             Gudnyte Si KURUS and all of you...
                 GOD BLESS YOU ALL....
(^____________^) LOVE (n_____________n)

Friday, 19 August 2011

amat kecewa..

uhu....kecewa betul dengan sejarah...setiap kali ujian..mesti gagal...adoi...macam mana nak PMR ni...walaupun study berjam2...x juga lulus2...adoi.....dah 3 kali dah gagal...saya harap ujian yg akan datang ni nanti lulus la...AMEN!!!erm....next week nak stay dekat skolah la..nanti join klinik sejarah bersama cikgu alice...harap-harap klinik sejarah ni dapat sembuhkan sejarah sya supaya gagal...aha...kalau sejarah saya lulus memang happy la saya..ahaha...dah tukar dah background blog saya....jadi bee sudah...aha....cute betul...aha...erm...ok la...ada masa sambung lagi okey2...bye u all...GBU...

Sunday, 14 August 2011

it a wonderful day for me....

wah!!!akhirnya,,,dpt juga b'cakap dgn si kurus tadi...aha...bahagia btl rasanya bila dpt b'ckp dgn si kurus 2 tadi..erm...ingt lagi saya apa yg dia kata dgn sya tadi..

Kecik: hai...sombong sudah dia skrang.....huh..
Kurus: mana ada saya sombong...adoi kmu ni... 
Kecik: yala 2....exsen betul kmu ni....
Kurus: macam mana kelas kmu tadi???ok??
Kecik: okey2 sja...aha....Peng....aha
Kurus: adoi kmu ni...peng2 la pula...aha....

ahaa.....best betul hari ni...ehe...syiuk sendiri sudah saya skrang...adoi...PENG2...aha...rindu la pula dgn si kurus 2...hurm...harap2 la stiap minggu..saya n dia dpt mcm ni slalu...AMEN...
dah la time ajr kelas komuni tadi..sampai x ingt dgn masa sya ajr mereka 2...maklum la kan...terlalu suka sangat ajr budak2 kecik..aha....best la juga kalau jadi cikgu sunday school...tapi yg  best nya...kalau budak2 x bagi respon langsung...okey la..that all for today...bye...GOD bless you all.....




Friday, 12 August 2011

^____^ and n_____n

hai you all....lama dah x update blog....rindu betul rasa nak update...ehe...hampir 2 minggu  update...d'sebabkan puasa on9...org puasa makan...saya pula puasa on9...aha...erm...next week saya puasa on9 lagi coz ada test PRA-PMR...aha...nervous rasa nya nak duduki ujian 2...aha..dah la first day exam sejarah lagi 2...adoi...harap2 la ujian sejarah saya kali ini lulus....*AMEN....kalau la kan ujian sejarah saya lulus kali ni...memang happy la saya...n harap juga semua subjek saya lulis kali ni....i need to push myself...so that i can get a good result...i also believe that i can get a good result next time....that all for today....God bless u all always....AMEN..!!!

Sunday, 31 July 2011

Feel so happy today....

Wahhhhh....happy betul saya hari ni..aha...dah la apat jumpa dengan dia hari ni...wow...it such a wonerful day for me...aha...sekian lama x jumpa dengan dia...akhirnya berjumpa juga...aha...walaupun just jeling-menjeling...aha...itupun sudah cukup..aha...satu lagi...dia pun aa msg juga dengan saya..aha...banyak betul topic kami dua hari ni...lawak betul dia 2...t'ingat la pula saya time children seminar masa 2...time malam t'akhir...aha...time ptg..saya minta tolong dengan dia mcm mana nak bt p'sembahan dikir barat...so...dia tolong la saya...time 2 memang stress betul saya dgn budak2 2...mereka semua x nak b'kerjasama...lepas habis semua praktis 2...dia kata la dengan saya...jgn stress2 ya 'kecik'...semile always...aha..terus happy saya time 2...time malam persembahan 2...dia rasa b'slh sangat dengan saya..sbb dia xda time persembahan 2...tapi saya kata dengan dia...'xpa..saya tgk persembahan mereka okey2 sja...xda la teruk sangat...thnx ya sbb tlg sya..'n then dia kata..'x perlu b'terima kasih kepada sya...ini semuanya berkat dari TUHAN...lgipun kmu yg terbaik...tapi kmu akan jadi lebih baik lgi kalau kmu btkan air milo utk saya aha...'ahaha....banyak betul kenangan yg t'indh bgi saya time seminar 2...anyway..thnx ya CHIKAROKA 4 this day n that day...i will never forget that momment..... ^_________^

Friday, 29 July 2011

2 month..

Wah!!!x sangka saya yang saya and CHIKAROKA dah berkenalan selama 2 bulan...x terasa 2 bulan itu berlalu begitu sahaja...hurmmm...ingat lagi saya 1st time jumpa dengan dia...pada hari isnin 6/6/2011....aha..ingat lagi tarikh dia 2...masa pun saya still remember lagi pukul 11.30 malam...aha..time 2 la jumpa dengan dia...dekat dapur..time 2 sya, olivia, fidelis and aunty leoni sedang menyiapkan sarapan pagi utk children seminar...aha..time 2 la berjumpa dengan dia...aha..so funny that time...aha..time 2 tgh berkenal-kenalan...aha..memang best la kalau dengan dia...walaupun kadang2 dia 2 menyakitkan hati...bak kata dia "bt org mrjuk, itu lah kerinduan ku..."aha...itu la ayat yang paling x dpt saya lupa kan...aha....tapi cantik la juga ayat 2..hurmm...asalkan tgk ayat 2 dlam handphone...terus la t'ingat kan dia...aha...adoi...okey2..that all for today...Gudnyte you all...have a blessed day..GOD bless you all always...Gudnyte CHIKAROKA and PLUTO...

Monday, 25 July 2011

haha... n_n

semalam dah la x dpt jumpa dengan dia...sapa suruh dia habis kelas lambat sangat...setiap minggu habis kelas lambat..rajin la rasa...aha..xda la...main2 sja...cuba la dia keluar awal dari kelas semalam...boleh juga b'jumpa...hurmmm... T_T ....selama ni saya ingat dia orang miri bah...tapi bila saya tanya dia hari sabtu 2...dia kata dia orang bintulu...aha...erm...semalam saya dapat ajar kelas baptis dengan baik sekali...best juga kalau jadi cikgu...happy betul saya dengan kelas 2..tapi kalau saya ajar kelas tadika...x berapa happy...sebab mereka degil betul...biasa la kan budak2 kecil...aha...tapi saya lebih suka kelas baptis la...best dengan mereka...umur mereka pun ada yang sama dengan saya juga...2 la best dia...aha...dalam satu hari saya dapat ingat nama2 mereka semua...aha...okey2...that all for today...nyte you all..have a blessed day...GOD WILL BLESS YOU ALL...!!!AMEN... n_n

Monday, 18 July 2011

terlalu banyak persoalan didalam hidup ini...

Bapa...Seringkali aku bertanya...
Mengapa...kau memberikan aku waktu yang begitu terbatas....??
Dan mengapa....kau membiarkan aku tau bahawa hari terakhir ku akan segera tiba...??
Mungkin apa aku terlalu terbatas untuk bisa menyelami hatimu Bapa...??
Tapi ku pikir....mungkin kah kau memberikan waktu yang begitu terbatas..Karna engkau begitu
menyanyangi ku..??
Dan karna....kau ingin aku melakukan semua yang ingin aku lakukan...
Sebelum batas akhir waktu ku tiba..

Thursday, 14 July 2011

Life is Calling Out...

I can see it in your eyes..You don't know what life's about...So listen well...For I will tell
Life is calling out.So what's it gonna be...He's calling out..So wake up, get up
Life is calling out...Don't waste it on your fears...He's calling out...Can't you hear Him calling
He's the way, the truth, and life...And He came down to gave His life
So you might live...Yeah you might live
I'm not here to judge your life..I just want you to realize...That He's the way, the truth, and life
His sacrifice is the ultimate price...So won't you listen and listen well...Jesus Christ is the one and only life
Open up your heart and let Him in..Can't you hear Him calling out your name

Sedalamnya...

Ku temukan kasih Mu...Sedalamnya lautan...Terdengar seubah lagu...Semerdunya janji Mu
Kukan mengikuti kehadiran Mu...Berlari menuju suara Mu...Ku terbang ku takkan jatuh
Kukan mengikuti kehadiran Mu...Berlomba menjawab panggilan Mu...Pegang janji Mu padaku
Tawa dan sembahku..Sedalamnya hatiku...Kunyanykan sebuah lagu..Mewakili cintaku

I'm Calling...

I'm not here to comprehend..I'm not trying to pretend
That all these shiny things...In life can bring the happiness that I crave
Help me Lord to stand my ground..Help me never to back down
On what I know to be the..Truth and faith in all that I believe..You're my grace 
I'm calling, I'm calling out Your name..I'm running faster straight to where You are
I'm falling deeper in Your love...Help me find my way..To bring glory to Your name
I'll live for You in all I do...I'll walk with You through all
The storm that crashes over me...And walk out with the faith that I believe
You're my redemption..You're my King...Your passion for me is
The strength I have to face this crooked world...For You have died to set us free
You're my faith....

Friday, 8 July 2011

Tomorrow is the day...

Yeah!!!esok mengajar student tadika..aha...jangan la pula perangai k'budak-budakan saya datang pula esok...kalau x...huh...memang saya yang jadi student juga esok...aha...puji tuhan ada olivia dengan saya esok...kalau x ada dia...saya x tau la apa yang akan terjadi esok...rasa nervous saya skarang...haiya...tolong la...harap2 la saya dapat jadi cikgu yang matang esok...*AMEN...erm..tapi kan..olivia pun...saya rasa sama sja perangai saya and dia 2...*sama2 kebudakan.....aha...sori olivia...aha...terlepas kata la pula..aha...doa2 kan saya and olivia dapat ajar student tadika esok...*AMEN....

adoi...

haiya...terpaksa la puasa b'msg selama dua hari dengan SI DIA ni...uhu..hari ahad bru la dapat b'msg lagi...uhu... T_T ......x sempat nak b'msg dengan dia tapi....kiranya...semalam la saya last b'msg dengan dia...*so sad.... T_T...dah la baru semalam saya msg dengan dia..tiba2 saja hari ni x dapat nak b'msg dengan dia pula...nak nangis saya tadi...haiya...tapi saya just tahan saja..terpaksa wait until sunday...uhu...

Tuesday, 5 July 2011

Brandon Heath-Lover never fails..

Love is not proud
Love does not boast
Love after all
Matters the most

Love does not run

Love does not hide
Love does not keep
Locked inside

Love is the river that flows through

Love never fails you

Love will sustain

Love will provide
Love will not cease
At the end of time

Love will protect

Love always hopes
Love still believes
When you don’t

Love is the arms that are holding you

Love never fails you

When my heart won’t make a sound

When I can’t turn back around
When the sky is falling down
Nothing is greater than this
Greater than this

Love is right here

Love is alive
Love is the way
The truth the life

Love is the river than flows through

Love is the arms that are holding you
Love is the place you will fly to
Love never fails you

Sunday, 3 July 2011

i miss you...

hurmmm...hari ni x dpt la pula jumpa dengan dia...*so sad T_T....but...dia dah janji yang next week dia akan datang sunday school...aha...so...i can meet HIM...aha...*Happy :-)...x sabar rasa nya tunggu minggu depan..aha..handphone pun belum berbunyi2 lgi...haiya...tapi x apa...asalkan next dapat jumpa bah..aha...

Saturday, 2 July 2011

Larian 1 Malaysia...

aha....first time dapat number last time berlari..aha...sekali sekala bah...bukan main lagi cikgu suruh saya pimpin mereka untuk berlari,..tengok2 saya yang kena tinggal dekat belakang sekali..aha..lawak betul la...orang semua semangat berlari...saya..dari gate skolah sampai la sampai sekolah lagi jalan saja..aha...em...i think that all for today...bye...

Tuesday, 28 June 2011

Setiap orang yang mau mengikut Aku harus menyangkal dirinya, memikul salibnya dan mengikut Aku

(Kej 11:1-9; Mrk 8:34-9:1)
“Lalu Yesus memanggil orang banyak dan murid-murid-Nya dan berkata kepada mereka: “Setiap orang yang mau mengikut Aku, ia harus menyangkal dirinya, memikul salibnya dan mengikut Aku. Karena siapa yang mau menyelamatkan nyawanya, ia akan kehilangan nyawanya; tetapi barangsiapa kehilangan nyawanya karena Aku dan karena Injil, ia akan menyelamatkannya. Apa gunanya seorang memperoleh seluruh dunia, tetapi ia kehilangan nyawanya. Karena apakah yang dapat diberikannya sebagai ganti nyawanya? Sebab barangsiapa malu karena Aku dan karena perkataan-Ku di tengah-tengah angkatan yang tidak setia dan berdosa ini, Anak Manusia pun akan malu karena orang itu apabila Ia datang kelak dalam kemuliaan Bapa-Nya, diiringi malaikat-malaikat kudus. Kata-Nya lagi kepada mereka: “Aku berkata kepadamu, sesungguhnya di antara orang yang hadir di sini ada yang tidak akan mati sebelum mereka melihat bahwa Kerajaan Allah telah datang dengan kuasa.”                 (Mrk 8:34-9:1)

Monday, 27 June 2011

CHILDREN LIFE IN SPRIT SEMINAR(LSS)2011


Full with memmory..... <3

                                                                       


                                                                                           
                                               
 Adoi....kalau dikenang-kenangkan balik kenangan time seminar memang banyak kenangan..uhu...but...next year dapat juga jumpa-jumpa lgi kan3???aha...rindu betul dgn budak2 time seminar...haiya...kalau la kan masa dapat diputarkan balik...tapi...xpa la..sabar sja..."sabar adalah separuh daripada iman.."cewah..ada lgi pepatah..aha....just wait until next year...harap2 Ajk2 pun ikut sama lgi kan3...dapat juga jumpa2..borak2...b'gurau senda...kan3...??aha..i will miss this Children Life in Spirit Seminar....
I LOVE YOU GUYS....
WE ALL CHILD OF GOD.....
GOD BLESS YOU GUYS.....
                                                

Sunday, 26 June 2011

picnic tim3...





i've got a lot of fun yesterday...sebab dapat lepas rindu dengan semua AJK2 Children Life in Spirit Seminar...sayang betul saya dengan Kelly...Joanne...Freska...Christy..Brandan...Ryan...Olivia..Fidelis...Charles... Yohanes..Christhoper..Ernesta...Erna..Ritchie..Margerat..Elisha..Leonard..Geoffery and Raka....