It all about ChikaRoka...

Followers

Sunday, 31 July 2011

Feel so happy today....

Wahhhhh....happy betul saya hari ni..aha...dah la apat jumpa dengan dia hari ni...wow...it such a wonerful day for me...aha...sekian lama x jumpa dengan dia...akhirnya berjumpa juga...aha...walaupun just jeling-menjeling...aha...itupun sudah cukup..aha...satu lagi...dia pun aa msg juga dengan saya..aha...banyak betul topic kami dua hari ni...lawak betul dia 2...t'ingat la pula saya time children seminar masa 2...time malam t'akhir...aha...time ptg..saya minta tolong dengan dia mcm mana nak bt p'sembahan dikir barat...so...dia tolong la saya...time 2 memang stress betul saya dgn budak2 2...mereka semua x nak b'kerjasama...lepas habis semua praktis 2...dia kata la dengan saya...jgn stress2 ya 'kecik'...semile always...aha..terus happy saya time 2...time malam persembahan 2...dia rasa b'slh sangat dengan saya..sbb dia xda time persembahan 2...tapi saya kata dengan dia...'xpa..saya tgk persembahan mereka okey2 sja...xda la teruk sangat...thnx ya sbb tlg sya..'n then dia kata..'x perlu b'terima kasih kepada sya...ini semuanya berkat dari TUHAN...lgipun kmu yg terbaik...tapi kmu akan jadi lebih baik lgi kalau kmu btkan air milo utk saya aha...'ahaha....banyak betul kenangan yg t'indh bgi saya time seminar 2...anyway..thnx ya CHIKAROKA 4 this day n that day...i will never forget that momment..... ^_________^

Friday, 29 July 2011

2 month..

Wah!!!x sangka saya yang saya and CHIKAROKA dah berkenalan selama 2 bulan...x terasa 2 bulan itu berlalu begitu sahaja...hurmmm...ingat lagi saya 1st time jumpa dengan dia...pada hari isnin 6/6/2011....aha..ingat lagi tarikh dia 2...masa pun saya still remember lagi pukul 11.30 malam...aha..time 2 la jumpa dengan dia...dekat dapur..time 2 sya, olivia, fidelis and aunty leoni sedang menyiapkan sarapan pagi utk children seminar...aha..time 2 la berjumpa dengan dia...aha..so funny that time...aha..time 2 tgh berkenal-kenalan...aha..memang best la kalau dengan dia...walaupun kadang2 dia 2 menyakitkan hati...bak kata dia "bt org mrjuk, itu lah kerinduan ku..."aha...itu la ayat yang paling x dpt saya lupa kan...aha....tapi cantik la juga ayat 2..hurmm...asalkan tgk ayat 2 dlam handphone...terus la t'ingat kan dia...aha...adoi...okey2..that all for today...Gudnyte you all...have a blessed day..GOD bless you all always...Gudnyte CHIKAROKA and PLUTO...

Monday, 25 July 2011

haha... n_n

semalam dah la x dpt jumpa dengan dia...sapa suruh dia habis kelas lambat sangat...setiap minggu habis kelas lambat..rajin la rasa...aha..xda la...main2 sja...cuba la dia keluar awal dari kelas semalam...boleh juga b'jumpa...hurmmm... T_T ....selama ni saya ingat dia orang miri bah...tapi bila saya tanya dia hari sabtu 2...dia kata dia orang bintulu...aha...erm...semalam saya dapat ajar kelas baptis dengan baik sekali...best juga kalau jadi cikgu...happy betul saya dengan kelas 2..tapi kalau saya ajar kelas tadika...x berapa happy...sebab mereka degil betul...biasa la kan budak2 kecil...aha...tapi saya lebih suka kelas baptis la...best dengan mereka...umur mereka pun ada yang sama dengan saya juga...2 la best dia...aha...dalam satu hari saya dapat ingat nama2 mereka semua...aha...okey2...that all for today...nyte you all..have a blessed day...GOD WILL BLESS YOU ALL...!!!AMEN... n_n

Monday, 18 July 2011

terlalu banyak persoalan didalam hidup ini...

Bapa...Seringkali aku bertanya...
Mengapa...kau memberikan aku waktu yang begitu terbatas....??
Dan mengapa....kau membiarkan aku tau bahawa hari terakhir ku akan segera tiba...??
Mungkin apa aku terlalu terbatas untuk bisa menyelami hatimu Bapa...??
Tapi ku pikir....mungkin kah kau memberikan waktu yang begitu terbatas..Karna engkau begitu
menyanyangi ku..??
Dan karna....kau ingin aku melakukan semua yang ingin aku lakukan...
Sebelum batas akhir waktu ku tiba..

Thursday, 14 July 2011

Life is Calling Out...

I can see it in your eyes..You don't know what life's about...So listen well...For I will tell
Life is calling out.So what's it gonna be...He's calling out..So wake up, get up
Life is calling out...Don't waste it on your fears...He's calling out...Can't you hear Him calling
He's the way, the truth, and life...And He came down to gave His life
So you might live...Yeah you might live
I'm not here to judge your life..I just want you to realize...That He's the way, the truth, and life
His sacrifice is the ultimate price...So won't you listen and listen well...Jesus Christ is the one and only life
Open up your heart and let Him in..Can't you hear Him calling out your name

Sedalamnya...

Ku temukan kasih Mu...Sedalamnya lautan...Terdengar seubah lagu...Semerdunya janji Mu
Kukan mengikuti kehadiran Mu...Berlari menuju suara Mu...Ku terbang ku takkan jatuh
Kukan mengikuti kehadiran Mu...Berlomba menjawab panggilan Mu...Pegang janji Mu padaku
Tawa dan sembahku..Sedalamnya hatiku...Kunyanykan sebuah lagu..Mewakili cintaku

I'm Calling...

I'm not here to comprehend..I'm not trying to pretend
That all these shiny things...In life can bring the happiness that I crave
Help me Lord to stand my ground..Help me never to back down
On what I know to be the..Truth and faith in all that I believe..You're my grace 
I'm calling, I'm calling out Your name..I'm running faster straight to where You are
I'm falling deeper in Your love...Help me find my way..To bring glory to Your name
I'll live for You in all I do...I'll walk with You through all
The storm that crashes over me...And walk out with the faith that I believe
You're my redemption..You're my King...Your passion for me is
The strength I have to face this crooked world...For You have died to set us free
You're my faith....

Friday, 8 July 2011

Tomorrow is the day...

Yeah!!!esok mengajar student tadika..aha...jangan la pula perangai k'budak-budakan saya datang pula esok...kalau x...huh...memang saya yang jadi student juga esok...aha...puji tuhan ada olivia dengan saya esok...kalau x ada dia...saya x tau la apa yang akan terjadi esok...rasa nervous saya skarang...haiya...tolong la...harap2 la saya dapat jadi cikgu yang matang esok...*AMEN...erm..tapi kan..olivia pun...saya rasa sama sja perangai saya and dia 2...*sama2 kebudakan.....aha...sori olivia...aha...terlepas kata la pula..aha...doa2 kan saya and olivia dapat ajar student tadika esok...*AMEN....

adoi...

haiya...terpaksa la puasa b'msg selama dua hari dengan SI DIA ni...uhu..hari ahad bru la dapat b'msg lagi...uhu... T_T ......x sempat nak b'msg dengan dia tapi....kiranya...semalam la saya last b'msg dengan dia...*so sad.... T_T...dah la baru semalam saya msg dengan dia..tiba2 saja hari ni x dapat nak b'msg dengan dia pula...nak nangis saya tadi...haiya...tapi saya just tahan saja..terpaksa wait until sunday...uhu...

Tuesday, 5 July 2011

Brandon Heath-Lover never fails..

Love is not proud
Love does not boast
Love after all
Matters the most

Love does not run

Love does not hide
Love does not keep
Locked inside

Love is the river that flows through

Love never fails you

Love will sustain

Love will provide
Love will not cease
At the end of time

Love will protect

Love always hopes
Love still believes
When you don’t

Love is the arms that are holding you

Love never fails you

When my heart won’t make a sound

When I can’t turn back around
When the sky is falling down
Nothing is greater than this
Greater than this

Love is right here

Love is alive
Love is the way
The truth the life

Love is the river than flows through

Love is the arms that are holding you
Love is the place you will fly to
Love never fails you

Sunday, 3 July 2011

i miss you...

hurmmm...hari ni x dpt la pula jumpa dengan dia...*so sad T_T....but...dia dah janji yang next week dia akan datang sunday school...aha...so...i can meet HIM...aha...*Happy :-)...x sabar rasa nya tunggu minggu depan..aha..handphone pun belum berbunyi2 lgi...haiya...tapi x apa...asalkan next dapat jumpa bah..aha...

Saturday, 2 July 2011

Larian 1 Malaysia...

aha....first time dapat number last time berlari..aha...sekali sekala bah...bukan main lagi cikgu suruh saya pimpin mereka untuk berlari,..tengok2 saya yang kena tinggal dekat belakang sekali..aha..lawak betul la...orang semua semangat berlari...saya..dari gate skolah sampai la sampai sekolah lagi jalan saja..aha...em...i think that all for today...bye...