It all about ChikaRoka...

Followers

Monday, 29 August 2011

Mengenal siapa orang tua kita yang sesungguhnya...



aku berdiri di sebuah jalan setapak yg gelap.
Pandanganku tertuju di kejauhan sana dengan senyuman yáng sudah tak asing lagi bagiku. Merékalah orang yang sangat aku hargai dan hormati, aku cintai dan akú sayangi…..
Ya.. mereka papa dan mamaku….
Dengan disertai senyuman, àku berjalan menghampiri mereká.
Seiring dengan langkahku, terlintas dibenakku atas apa yang telah mëreka lakukan pada hidupku selama ini.
mama yang telah mengandungku selama 9 bulan…
mama yang sedang memperjuangkan hidup dan matinya hingga aku dapat hadir ke dunia ini….
mama juga yg telah merawatku dengan penuh kasih kelembutan dan kasih sayang…
Papa yang telah mendidikku…
papa yang rela kerja banting tulang, ikhlas mengeluarkan keringat agar aku dapat menikmati hidup, Detik demi detik,hari demi hari, bahkan tahun demi tahun….
apakah yg dapat aku lakukan untuk membalas mereka ??
sering aku tutup kuping tak mau dengar nasehat mereka.
sering kali aku bohong untuk kepuasanku.
sering aku melawan mereka karena kenakalanku.
Sering aku membanting pintu di depan mereka jika mereka tidak mengabulkan keinginanku dan bahkan aku sering mengeluarkan kata kata kasar yg ngga’ pantas mereka dengar dari bibirku,
dasar cerewet, kuno, kolot, tapi apakah mereka memendam rasa dendam terhadapku?
TIDAK.. TIDAK sama sekali, mereka dapat tulus memaafkan kekhilafanku, mereka tetap menyayangiku di setiap hembusan nafas mereka, bahkan mereka tetap menyebut namaku di setiap doa-doa mereka hingga aku menjadi seperti sekarang ini…
Ya tuhan…
betapa durhakanya aku, tak sadarkah aku bahwa mereka begitu berarti dalam hidupku…
langkah-langkahku terhenti di depan papa dan mama ku dan kupandangi wajah mereka inci demi inci…
tubuh yang begitu indah kini mulai membungkuk,
rambut yang begitu hitam dulu kini mulai memutih dan kulit yang begitu kencang mulai keriput.
ku tatap mata mereka yang berbinar binar dan mulai meneteskan air mata haru..
bangga melihatku…
kucium tangan mereka, kupeluk mereka sambil berkata..
Papa… Mama..,
yang aku berikan sampai hari ini tidak akan cukup membalas apa yang papa dan mama berikan kepadaku.
terima kasih pa….
terima kasih ma…..
aku sayang papa dan mama hingga akhir hayatku…
Terima kasih….

feel so sad today.... :-(

semenjak CYA start...dia xda pun bgi khabar dengan saya...sedih betul rasa nya...dah 3 hari dia x msg sya...hurmmm.....saya msg dia...dia x reply....rindu betul2 saya dgn dia....dah la lama x jumpa...harap2 la dia ada join YOUTH RALLY esok...kalau dia x join juga...hurmmm..memang betul2 kecewa la sya...knpa la dia yang saya suka...knpa bknnya org lain...adoi...MISTAKE BETULLLLLLLLLLL.......hurmmm...cuba la saya x knl dgn SI KURUS masa 2....xda la juga sya jadi mcm ni...ish.....saya dah slh org....TIDAKKKKK.....cuba la SI KURUS 2 xda time seminar kanak2 n x kacau2 saya time seminar 2....xda la juga sya nak suka dengan dia....hurm.....BAGAIMANAKAH ini????saya x tau.....

Sunday, 21 August 2011

Si Kurus and Si Kecik

Hye you all....wah...setiap hari ahad mesti saya happy...tersangat happy..ehe..tadi..after Sunday School dapat jalan bersama si kurus...ehe...malu-malu la pula si kurus dengan si kecik ni..aha...tapi..Si Kecik rasa hari ni la hari yang paling Si Kecik happy...ehe.. sangka la pula dapat berjalan bersama2 dengan Si Kurus..hurm...kalau la setiap minggu macam ni kan best...ehe....hurm...cuba la Si Kurus itu banyak cakap tadi...ni ..malu-malu kucing la pula/Miak-miak Memew...ehe...next 2 weeks..xda la jumpa dengan Si Kurus...OH TIDAKKKKK....mesti rindu sangat3 dengan Si Kurus nanti...hurm...xpa2...sekejap sja rasa 2 minggu 2 nanti...ehe...ok la..that all for today...
             Gudnyte Si KURUS and all of you...
                 GOD BLESS YOU ALL....
(^____________^) LOVE (n_____________n)

Friday, 19 August 2011

amat kecewa..

uhu....kecewa betul dengan sejarah...setiap kali ujian..mesti gagal...adoi...macam mana nak PMR ni...walaupun study berjam2...x juga lulus2...adoi.....dah 3 kali dah gagal...saya harap ujian yg akan datang ni nanti lulus la...AMEN!!!erm....next week nak stay dekat skolah la..nanti join klinik sejarah bersama cikgu alice...harap-harap klinik sejarah ni dapat sembuhkan sejarah sya supaya gagal...aha...kalau sejarah saya lulus memang happy la saya..ahaha...dah tukar dah background blog saya....jadi bee sudah...aha....cute betul...aha...erm...ok la...ada masa sambung lagi okey2...bye u all...GBU...

Sunday, 14 August 2011

it a wonderful day for me....

wah!!!akhirnya,,,dpt juga b'cakap dgn si kurus tadi...aha...bahagia btl rasanya bila dpt b'ckp dgn si kurus 2 tadi..erm...ingt lagi saya apa yg dia kata dgn sya tadi..

Kecik: hai...sombong sudah dia skrang.....huh..
Kurus: mana ada saya sombong...adoi kmu ni... 
Kecik: yala 2....exsen betul kmu ni....
Kurus: macam mana kelas kmu tadi???ok??
Kecik: okey2 sja...aha....Peng....aha
Kurus: adoi kmu ni...peng2 la pula...aha....

ahaa.....best betul hari ni...ehe...syiuk sendiri sudah saya skrang...adoi...PENG2...aha...rindu la pula dgn si kurus 2...hurm...harap2 la stiap minggu..saya n dia dpt mcm ni slalu...AMEN...
dah la time ajr kelas komuni tadi..sampai x ingt dgn masa sya ajr mereka 2...maklum la kan...terlalu suka sangat ajr budak2 kecik..aha....best la juga kalau jadi cikgu sunday school...tapi yg  best nya...kalau budak2 x bagi respon langsung...okey la..that all for today...bye...GOD bless you all.....




Friday, 12 August 2011

^____^ and n_____n

hai you all....lama dah x update blog....rindu betul rasa nak update...ehe...hampir 2 minggu  update...d'sebabkan puasa on9...org puasa makan...saya pula puasa on9...aha...erm...next week saya puasa on9 lagi coz ada test PRA-PMR...aha...nervous rasa nya nak duduki ujian 2...aha..dah la first day exam sejarah lagi 2...adoi...harap2 la ujian sejarah saya kali ini lulus....*AMEN....kalau la kan ujian sejarah saya lulus kali ni...memang happy la saya...n harap juga semua subjek saya lulis kali ni....i need to push myself...so that i can get a good result...i also believe that i can get a good result next time....that all for today....God bless u all always....AMEN..!!!