It all about ChikaRoka...

Followers

Tuesday, 20 September 2011

kes fobia dgn si kura2...

ehe...sya sebenarnya fobia dengan kura2...nisemua gara2 d'gigit kura2...dah la dekat perut lgi 2...aha...tapi 2 time kecik-kecik dlu la..ehe...sampai skrang pun sya still takut fobia dengan kura2 lgi...entah sampai bila saya akan fobia dengan kura2 2..kalau x d'sebab kan sya kena gigit time 2...xda saya fobia dengan kura2 samapi skrang....saya pun nak juga berjinak-jinak dengan kura2 2....tapi...hurrm....harap2 la ada suatu masa nanti saya dapat berbaik2 semula dengan kura2...ehe...harap2 la...dah la time hari sabtu minggu lepas..my sis cabar saya mandikan si pinka(kura2)...sya berjaya mandikan dia..tapi nak pegang si kura2 2 x berani...aha...lawak btl....bising2 lgi pagi tadi gara2 mandi kan kura2...samapi skrang masih x dpt b'jinak2 dgn si pinka(kura2)...aha...still fobia...aha

Friday, 16 September 2011

pertemuan antara..........

hye all the blogger.....
today i wanna share u all about me and him....ehe....
ermmm....first time jumpa masa 2 time dkt skolah....mula2....dia ni blh la dikatakan x berapa suka dgn sya....d'sbbkan my personality....tapi..saya sikit pun x kisah dia suka sya or x...sbb sya pun bkn nya suka dgn dia pun dlu...huahuahua....n then...time 2nd year bru la sya n dia start rapat....saya pelik juga knpa dia tiba2 pula rapat....sya pun start juga la rapat...lgi pun..time 2..sya juz anggap dia sbg kwn biasa sja....kadang2 dia ni ada la juga menyakit kan hati.....suka cari psl juga la bdk 2...tapi kan....best la juga dpt kwn mcm dia 2...aha...kadang kala ada la juga kmi 2 bergaduh...sampai xnk b'tegur 1 bln org 2 minggu mcm 2 la...aha..n then...masuk 3rd year....thn ni la 2...ehe...sya x la berapa sangat rapat dgn dia lgi....d'sbb kan byk mslh antara sya n dia....kadang2 pun dkt skolah jarang kmi dua b'tegur....sya ni jenis org yg x suka tegur org dlu...kalau org tegur saya..bru la sya tegur blk...ehe....tapi...sampai skrang la sya still b'kwn dgn dia....ehe....okey la...that all i wanna share 2 u all today....bubye.... ^________^

n____n (AliciaAnysiaAlickaAlic) n____n

If i die young..


If I die young, bury me in satin
Lay me down on a, bed of roses
Sink me in the river, at dawn
Send me away with the words of a love song

Lord make me a rainbow, I'll shine down on my mother
She'll know I'm safe with you when she stands under my colors, oh and
Life ain't always what you think it ought to be, no
Ain't even grey, but she buries her baby

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

And I'll be wearing white, when I come into your kingdom
I'm as green as the ring on my little cold finger,
I've never known the lovin' of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand,
There's a boy here in town who says he'll love me forever,
Who would have thought forever could be severed by

The sharp knife of a short life, well,
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls
What I never did is done

A penny for my thoughts, oh no, I'll sell them for a dollar
They're worth so much more after I'm a goner
And maybe then you'll hear the words I been singin'
Funny when you're dead how people start listenin'

If I die young, bury me in satin
Lay me down on a bed of roses
Sink me in the river at dawn
Send me away with the words of a love song

The ballad of a dove
Go with peace and love
Gather up your tears, keep 'em in your pocket
Save them for a time when you're really gonna need them, oh

The sharp knife of a short life, well
I've had just enough time

So put on your best boys and I'll wear my pearls 



<3 AliciaAnysiaAlic <3

Sunday, 11 September 2011

Kasih YESUS

Tak mudah bagiku
Mencari kata mutiara
Seindah melodi
Yang dapat menyatakan
Kasih YESUS :angel:

Sejak ku kenal diri Mu Tuhan
Sluruh hidupku berubah
Kasih YESUS
Menghidupkan ku….

Dulu aku hidup di masa lalu
Di bawah baying-bayang maut
Tak ada masa depan
Smua jalan tertutup

Tapi Kau membawa aku kembali
Sejak kelahiran Mu di Betlehem
Sampai penderitaan Mu di jalan Via Delarosa
Hingga penyaliban di bukit Golgota
Sampai Kebangkitan…..
Kenaikan dan Turunnya ROH KUDUS
Hingga finisnya yakni
Kedatangan ke dua kali
Di awan-awan….
Sbagai HAKIM…

Inilah Kasih YESUS
Meski Dia tahu
Dari catatan sejarahku
Aku bukanlah yang terbaik

Bertahun-tahun ku yakini diriku
Dengan bersaat teduh…
Dengan puji-pujian kepada Mu…
Aku hanya pusatkan jiwaku pada Mu…
Kekasih Jiwaku…
Aku tetap percaya pada Kasih YESUS

Kasih YESUS…
Memberi diriku sebuah alasan
Untuk bangkit kembali…
Dan Bersukacita Slalu karena Kasih-Nya
Haleluya….Amen...

Bagaimana Dengan Mereka???

Oh,Betapa Indahnya
Hidup Kita Jalani
Tiada Waktu Terlewat
Tanpa Bahagia
Mari Lihat Keluar
Terkadang Kita Lupa
Kita Tak Sendiri
Menikmati Indahnya
Hidup Yang Di Berikan
Oleh Sang Pencpta

Bagaimana Dengan Mereka..
Yang Menjerit Karena Lapar
Yang Hidup Dari Belas Kasihan
Orang Sepeti Kita

Bagaimana Dengan Mereka
Yang Tak Punya Apa Apa
Apa Yang Telah Kita Buat
Karena Kita Menciptakan
Tuk Berbagi Hidup Dengan Mereka..

Friday, 9 September 2011

i can't believe it...

x sangka sya...tgk2 dah masuk 5 hari x msg dgn SI KURUS....hurm....dia pun x msg sya...kalau dia x msg sya...sya pun xkan msg dengan dia...saya tahu yg dia sembunyi kan sesuatu daripada sya....i know that...ermmm...rasa neves la pula utk bacaan esk depan2 org ramai...oh nooooo....plizz god.....give me strength..harap2 la sya x tersasul macam tadi..kalau x...adoi...x tau la apa yang akan terjadi....dah la ada SI KURUS juga esk....makin la saya neves esk.....arghhhh....rasa nak demam dah skrang....adoi.....that all 4 today..GOD BLESS U ALL ALWAYS....AMEN!!!!

^______^     n_____n
(AliciaAnysiaAlickaAlic)

Tuesday, 6 September 2011

kenangan yg t'indah..

aiya...sya sentiasa t'ingat kan kenangan-kenangan sya and geng2 seminar kanak-kanak dulu...saya berharap agar next year saya dapat bersama dengan geng2 seminar kanak-kanak 2 lagi...saya betul2 rindu kalau ingat kan lagi kenangan2 time seminar 2...kenangan yang paling saya x  dpt lupaka...time saya n SI KURUS bersama2...aha...ketawa bersama....bergurau bersama...dah la dua2 suka cari pasal sesama..aha...ingat lagi saya dia suruh saya ikat neck tie dia...ehe...saya harap dia x buka la neck tie yg sya buat dengan dia 2...aha...bkn main lagi dia suruh sya ikat neck tie...alasan dia..."saya x tau nak ikat neck tie....so kmu tlg saya ikat kan terus la....ehe.."aha...i still remember what did he say 2 me that time...aha...SI KECIK really3 miss with SI KURUS....hurm.....that all la i wanna 2 share to u all this day...gudnyte you all...GBU owez....

<3 SIKURUSSIKECIK <3                   <3AliciaAnysiaAlickaAlic <3

Friday, 2 September 2011

happy ^_________________^

Wah......happy betul minggu ni..hampir setiap hari dapat jumpa dgn dia...dah la dapat jalan2 sama2 lgi dengan SI KURUS 2..aha...kalau la setiap hari mcm minggu ni kan best..ehek....ermmm....rindu la dengan RALLY YOUTH.....i  miss CHRIS PADGETT and Fr.JOHN GERTH....best and lawak2 meka 2...aha...dah la minggu ni jln2 dekat parkson and imperial mall saja...rasa nak patah sja kaki jln2 dr imperial mall pergi ke parkson setiap hari..aha...next pula...i wanna join CYA and YOUTH RALLY also...ehe...x sabar rasa nya...lgu yang saya paling suka time YOUTH RALLY 2..."Your LOVE never fails , never give up, never runs out on me.....menyentuh betul lgu itu...ehe...ada skali time ddk dekat food court at imperial mall masa 2...SI KURUS datang pergi dekat dgn saya...n then dia tanya ada ear phone ka....tapi kazen saya bg hp saya dgn dia...2 la SI KURUS kata dengan dia...saya x minta hp alic...saya minta ear phone...sya apa lgi...ketawa la kena kazen saya 2...aha....byk betul crita saya time 2.....okey2 la....that all for today...bye you all....GBU owez...
<3 SI KURUS.....

<3 aliciaanysiaalickaalic... <3